Oproep aan nieuwe spelers in de vastgoedmarkt

Oproep aan nieuwe spelers in de vastgoedmarkt

Vastgoed is een bijzondere branche waar we al meer dan 20 jaar actief zijn, onder andere met slim ingerichte project administratie, reporting tools en managementinformatie. Vaak zijn onze klanten grote bekende vastgoedontwikkelaars met een langdurige reputatie. De laatste jaren zien we echter een toename van nieuwe spelers in de vastgoedmarkt. Hoe dat komt en welke oproep we aan hen doen? Dat lees je hier:

De aantrekkelijkheid van de vastgoed voor nieuwe spelers.

De vastgoedmarkt is om meerdere redenen aantrekkelijk voor jonge nieuwe spelers. Allereerst is de vraag naar woonruimte groot; tot 2030 moeten er in Nederland ongeveer 1 miljoen huizen worden bijgebouwd. Dat vraagt om extra creativiteit om de beschikbare ruimte slim in te delen. Bovendien moet er ‘anders dan anders’ nagedacht worden over hoe huisvesting geboden wordt aan de toenemende vluchtelingenstroom. Een andere reden waarom de vastgoedmarkt aantrekkelijk is zijn de razendsnelle technologische ontwikkelingen. Thema’s zoals bouwen met 3D-technologie, duurzaamheid en zelfs ‘tiny houses’ spelen daar een belangrijke rol bij. Er zijn echter ook risico’s als je relatief kort op de vastgoedmarkt actief bent.

Toenemende complexiteiten

Tegenwoordig heb je als vastgoedontwikkelaar bij elk project te maken met veel meer factoren dan in het verleden. Veranderende wet- en regelgeving kan bijvoorbeeld zorgen voor niet ingecalculeerde kostenposten die plotseling opdoemen. Of projectplanningen kunnen niet behaald worden door het ontbreken goed gekwalificeerd bouw personeel. Nog een actueel feit: je moet soms op zoek gaan naar alternatieven, bijvoorbeeld omdat de dakpannen ineens op zijn.

Daarnaast is de vastgoedsector niet ‘vast’ maar enorm in beweging. Om digitalisering en duurzaamheid mogelijk te maken heb je te maken met extra onderaannemers, zoals specialisten op het gebied van zonnepanelen, warmtepompen of misschien wel een digitale deurbel met gezichtsherkenning op afstand. Er zijn dus veel meer aanvullende kostenposten waar je grip en controle op moet houden.

Onze oproep

In de praktijk komen we situaties tegen waarbij jonge vastgoedontwikkelaars hun projecten nog in Excel proberen te managen. Doe het niet! is onze oproep. Met het toenemende aantal complexiteiten zie je al snel belangrijke zaken over het hoofd. Een ander risico zijn de verschillende documentversies, waardoor niet duidelijk is welk document de juiste is voor de administratie. Ook niet als je een externe boekhouder hebt.

Meer weten?

Graag gaan we vrijblijvend met je in gesprek over onze oplossing HB Vastgoed 365 of lees alvast enkele cases en praktijkvoorbeelden. De applicatie is samen met klanten ontwikkeld, afgestemd op kenmerkende behoeftes en wordt tussentijds aangepast aan nieuwe trends en ontwikkelingen in de vastgoedwereld.


Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Oproep aan nieuwe spelers in de vastgoedmarkt' bekeken ook de onderstaande artikelen:

Scroll naar boven