Cases

Software maken is iets anders dan software gebruiken. We houden onszelf dan ook graag voor ogen welke rol onze software speelt in het werk van gebruikers. 

In onze cases laten we je zien welk werk onze software voor klanten verzet. Herken je jullie in een case, en zou je graag in contact komen met een referentie? Laat het ons weten, dan brengen we jullie in contact.

Blauwhoed-420x420-kopie-exsion-rapport

Case

Projectontwikkelaar Blauwhoed

Als je vaak op ongebaande paden komt

Hun wereld

Projectontwikkelaar Blauwhoed werkt zoals de vastgoedwereld van morgen gaat werken. In de Blauwhoed Studio worden woonconcepten ontwikkeld, in co-creatie met de eindgebruiker. De meeste projecten zijn kleinschalige ontwikkeling en herontwikkeling. Het ambacht van de projectontwikkelaar is verder niet veranderd: de kosten worden nog steeds strak in de gaten gehouden en ook in Blauwhoed’s vastgoed wordt belegd.

Zekerheid als alles steeds verandert

Hun uitdaging

Het open proces waar Blauwhoed mee werkt is ondergeschikt gemaakt aan hun opdrachten. Bovendien is de vastgoedwereld nogal veranderlijk op het moment. Dat betekent dat niet alles bekend terrein is voor de ontwikkelaars. De juiste informatie hebben op het juiste moment is hierdoor alleen maar belangrijker geworden.

Software die creativiteit ondersteunt

Ons inzicht

Creativiteit in een proces kan alleen ontstaan als je precies de juiste keuzes weet te maken. Software ondersteunt de ervaren vakmensen bij Blauwhoed door hen op ieder moment antwoord te kunnen geven op de meest uiteenlopende vragen. Dat vraagt om een slim ingerichte project administratie, gecombineerd met een reporting tool die managementinformatie direct in verschillende dwarsdoorsnedes kan tonen.

Snel én zeker

Het resultaat

Vastgoed is iets heel bijzonders. Langetermijnplanning, regelgeving en specifieke rekenmodellen vragen om een eigen aanpak. Dat inzicht heeft voor ons uiteindelijk geresulteerd in het product HB Vastgoed. Blauwhoed -klant sinds 2002- is in 2019 live gegaan met de meest recentste versie van Dynamics NAV. Het stelt Blauwhoed in staat mee te bewegen met hun dynamische wereld. Van een razendsnel antwoord op de meest uiteenlopende vragen van de ontwikkelteams, tot de consolidatie van 100 vennootschappen met een paar drukken op de knop. Een houvast voor wie alles los wil kunnen laten.

Woonstad-Rotterdam

Case

Woningcorporatie Woonstad Rotterdam

Als je steden bouwt

Hun wereld

Geen administratie is uitgebreider dan de administratie van een woningcorporatie als Woonstad Rotterdam. Zo’n 140 projecten per jaar, van architectuur tot oplevering. Bovendien kijkt de planning jaren vooruit. Iets wat over vijf jaar pas bewoond moet zijn, ligt nu al bij de architect op de tekentafel.

Op alles een antwoord hebben

Hun uitdaging

Grote woonprojecten kunnen opzetten, ontwikkelen, bouwen en verhuren, over de koers van enkele jaren per project. Alle verschillende werkzaamheden die daarbij komen kijken roepen de meest uiteenlopende vragen op. Wanneer moet je grond kopen? Wat zijn de totale projectkosten op dit moment? Hoe beter Woonstad Rotterdam in staat is die vragen die beantwoorden, hoe efficiënter hun proces wordt.

Er meer instoppen dan je nodig hebt

Ons inzicht

HB Vastgoed kan Woonstad Rotterdam helpen om iedere mogelijke vraag te beantwoorden. Een soort self-service Business Intelligence. Wel is het dan nodig die vragen bij de inrichting van het systeem al te kennen. In zo’n complexe wereld als die van Woonstad Rotterdam ligt daar de grootste uitdaging: kun je nu al alle vragen benoemen die je mogelijk tegen het lijf gaat lopen?

Antwoorden die geen tijd kosten

Het resultaat

Woonstad Rotterdam is een ervaren organisatie. Samen met key users is HB Vastgoed erop ingericht om de meest uiteenlopende vragen te beantwoorden. Er móet meer inzitten dan je nodig hebt. Zo kun je dwarsdoorsnedes maken van ieder project, in antwoord op iedere vraag die in je werk kan ontstaan. Het oproepen van de rapporten gaat in een mum van tijd, waardoor Woonstad Rotterdam nu ook kan voldoen aan deze nieuwe tijd waarin woningcorporaties nu eenmaal meer moeten doen met minder. Alles op je af zien komen, ook als dat een stortvloed is.

BLAUW GROEN HBSoftware_TheEdge_3.25-exsion-1600px

Een klein nieuwbouwproject

Een voorbeeld van HB Vastgoed in de praktijk: stel je bent een vastgoedontwikkelaar en bezig met het opzetten van een kleinschalig woningbouwproject van 4 nieuwbouwwoningen. Je wilt weten hoeveel je aan het project kunt verdienen en wat het verloop van de cashflow is, in verband met de mogelijke financiering.
Bekijk praktijkvoorbeeld HB Vastgoed 365

Scroll naar boven