Exsion Corporate

Consolidatie

Exsion Corporate functioneert als betrouwbare consolidatie omgeving voor tientallen klanten. Exsion Corporate ondersteunt automatisch het verzamelen en de validatie van de gegevens (budget, realisatie en forecast) van de werkmaatschappijen, de intercompany afstemming en de eliminatie tussen de werkmaatschappijen en genereert tevens rapportages voor management en het bestuur van de organisatie. Beursgenoteerde bedrijven en (internationale) ondernemingen gebruiken deze consolidatie-applicatie.

Features

Onze klanten doen vaak meer met Exsion Corporate dan alleen de financiële rapportage. Niet financiële gegevens zoals het aantal werknemers per werkmaatschappij worden verzameld en mee geconsolideerd. Met behulp van Excel kunnen rapporten aangepast worden en visueel aantrekkelijker gemaakt.

Geconsolideerde rapportages

Exsion Corporate ondersteunt het verzamelen en verifiëren van gegevens.

Bewezen veilige techniek

De doeltreffende software draait inmiddels al jaren stabiel bij tientallen klanten.

Flexibiliteit en snelheid

Exsion Corporate is flexibel omdat een beheerder zelf rapporten kan aanpassen.

ERP-onafhankelijk

Exsion Corporate kun je gewoon naast andere zakelijke software draaien.

Rapportagewerkstroom

Met de rapportagekalender bepaal je wanneer rapportages verstuurd worden.

Valuta

Inzicht in de effecten van koersverschillen in rapporten is essentieel voor rapportages.

Elimineren verhoudingen

Voor een goed beeld mogen er geen dubbeltellingen in het resultaat zitten.

Projectaanpak

HB Software helpt bij het inrichten van de database en helpt met training.

HB Vastgoed 365

Testimonials

 

BLAUWHOED

Management-informatie zó inzichtelijk dat creativiteit in een proces mogelijk wordt

Vastgoed is iets heel bijzonders. Langetermijnplanning, regelgeving en specifieke rekenmodellen vragen om een eigen aanpak. Dat inzicht heeft voor ons uiteindelijk geresulteerd in het product HB Vastgoed. Blauwhoed -klant sinds 2002- is in 2012 live gegaan met deze op Dynamics NAV gebaseerde software. Het stelt Blauwhoed in staat mee te bewegen met hun dynamische wereld. Van een razendsnel antwoord op de meest uiteenlopende vragen van de ontwikkelteams, tot de consolidatie van 100 vennootschappen met een paar drukken op de knop. Een houvast voor wie alles los wil kunnen laten.

WOONSTAD ROTTERDAM

Antwoorden die geen tijd kosten

Woonstad Rotterdam is een ervaren organisatie. Samen met key users is HB Vastgoed erop ingericht om de meest uiteenlopende vragen te beantwoorden. Er móet meer inzitten dan je nodig hebt. Zo kun je dwarsdoorsnedes maken van ieder project, in antwoord op iedere vraag die in je werk kan ontstaan. Het oproepen van de rapporten gaat in een mum van tijd, waardoor Woonstad Rotterdam nu ook kan voldoen aan deze nieuwe tijd waarin woningcorporaties nu eenmaal meer moeten doen met minder. Alles op je af zien komen, ook als dat een stortvloed is.

Meer reviews en testimonials

Lees meer reviews & cases

Exsion Corporate biedt
oplossingen voor jouw problemen 

Lees hieronder waar controllers tegenaan lopen en welke oplossing Exsion Corporate biedt.

 • Jagen op cijfers

  Consolideren is jagen op cijfers. Bekijk probleem en oplossing

 • Niet flexibel

  De financiële consolidatie is niet flexibel. Bekijk probleem en oplossing

 • Excel en fouten

  Excel kan tot fouten leiden. Bekijk probleem en oplossing

 • Traag consolidatiepakket

  Het consolidatiepakket dat we nu gebruiken is erg traag. Bekijk probleem en oplossing

 • Elimineren niet vlekkeloos

  Het elimineren leidt tot fouten en kost veel tijd. Bekijk probleem en oplossing

 • Omgang met valuta lastig

  Door alle verschillende valuta wordt het lastig om koersinvloeden op het resultaat te kwantificeren. Bekijk probleem en oplossing

 • Geen hulp

  Als ik om hulp vraag krijg ik nooit of te laat antwoord. Bekijk probleem en oplossing

 • Installeren is lastig

  De installatie van de software is complex, duurt lang en is foutgevoelig. Bekijk probleem en oplossing

Jouw probleem

Consolideren is jagen op cijfers

Aan het einde van de maand wil je van alle werkmaatschappijen de gegevens hebben om een managementrapportage te maken met een winst-verliesrekening en een balans. Helaas vult niet iedereen op tijd de gegevens in én ook nog eens in een andere indeling.

Verschillende indelingen

Een verschil in indeling kan bijvoorbeeld inhouden dat een werkmaatschappij een ander rekeningschema gebruikt, maar ook dat in Excel de rijen en kolommen anders ingedeeld zijn. Hierdoor kost het de groepscontroller veel tijd om tot cijfers te komen, laat staan ze te analyseren.

De oplossing van Exsion Corporate

Met Exsion Corporate kun je het hele aanleverproces controleren en de rapportages standaardiseren

Je kunt in Exsion Corporate verschillende organisatieschema’s maken, waardoor je voor verschillende doelgroepen rapportages kan maken. Zo kun je bijvoorbeeld jaarrekeningen volgens de juridische structuur maken, maar ook managementrapportages afhankelijk van de organisatiestructuur. En dat allemaal op basis van dezelfde gegevens. Daarnaast stuurt de applicatie op de door jou geselecteerde momenten invulformulieren die de controllers kunnen invullen of volautomatisch kunnen inlezen. Hierdoor kun je meer analyseren dan najagen, plakken en knippen en corrigeren.

Jouw probleem

De financiële consolidatie is niet flexibel

De organisatie groeit en er komen steeds meer bedrijven bij, of deze worden samengevoegd. Het consolidatieschema en de rapportage moet aangepast worden. Dat kost veel tijd en je hebt ook vaak hulp van buitenaf nodig.

De oplossing van Exsion Corporate

Exsion Coporate is heel flexibel

Het maken van een nieuw consolidatieschema is een fluitje van een cent. Je kopieert het oude schema, verandert het en slaat het nieuwe schema op onder een andere naam. Gemaakte rapportages kunnen allemaal nog steeds worden uitgedraaid en je kunt cijfers vergelijken door rapportages uit te voeren aan de hand van het oude consolidatieschema.

Exsion Corporate kun jezelf aanpassen

In Exsion Corporate zit een rapportagebouwer, deze leer je gebruiken tijdens de training. Hierdoor kun je zelf invoerformulieren maken en ook wijzigen. Tijdens de implementatie heb je echt hulp nodig, maar daarna kun je de meeste rapportages zelf maken.

Analysehulpmiddel

Je kunt zelf een rapportage maken die je in Excel kunt genereren, maar ook met functies gegevens uit de database oproepen en bewerken en zo een mooi dashboard in Excel maken. Dit analysehulpmiddel leveren we mee en leren we je ook gebruiken.

Jouw probleem

Excel leidt tot fouten

Als je alleen Excel gebruikt, is het een uitdaging om de goede versies van bestanden uit elkaar te houden. Daarnaast heb je geen database tot je beschikking waarin de gegevens goed zijn opgeslagen, zodat je niet makkelijk vergelijkende rapportages kunt maken.

Excel is niet veilig

Excel is in principe open software zonder ingebouwde autorisatie, waardoor iedereen zijn/haar gang kan gaan..

Excel leidt tot wildgroei

Met Excel kun je makkelijk een overzicht maken. Het nadeel is dat iedereen dat doet, waardoor je evenzovele versies van de waarheid krijgt.

De oplossing van Exsion Corporate

Exsion Corporate heft de nadelen van Excel op

Het voordeel van Exsion Corporate is dat je in Excel werkt, zodat je geen extra kennis of scholing nodig hebt. Alle nadelen van Excel worden opgeheven, omdat de gegevens opgeslagen worden in een database. Hierdoor kun je autoriseren en gegevens opvragen wanneer je wilt.

Beveiligde sjablonen in Excel en geautoriseerde gebruikers

Mat Exsion Corporate kun je Excel beveiligen op celniveau. Daarnaast gebruik je de applicatie om gebruikers toegang te verlenen tot bepaalde rapporten. Hierdoor creëer je een omgeving waarin niemand ongeoorloofd gegevens kan wijzigen of inzien.

Jouw probleem

Het consolidatiepakket dat we nu gebruiken is erg traag

We horen regelmatig dat consolidatiepakketten erg traag worden als er bijvoorbeeld een consolidatiestaat van een holding opgevraagd wordt. Op dat moment moeten alle cijfers van alle werkmaatschappijen gebruikt worden om tot een geconsolideerd overzicht te komen.

De oplossing van Exsion Corporate

Exsion Corporate blijft goed presteren

Omdat we werken met een SQL Server-database (vaak is de Express-versie – welke kosteloos is - voldoende) en de rekenkracht van Excel, blijft Exsion Corporate goed presteren. De manier waarop we de applicatie hebben opgezet zorgt ervoor dat er geen ballast ontstaat als de dataset groeit en er verschillende consolidatieschema’s gehanteerd worden.

Jouw probleem

Het elimineren leidt tot fouten en kost veel tijd

Het elimineren van interne leveringen en balansposities is vaak een tijdrovend proces. Vaak worden onderlinge facturen bij het éne bedrijf al wel geboekt, terwijl ze bij een ander bedrijf nog geboekt moeten worden, of is er een andere perceptie van de afspraken die gemaakt zijn tussen de bedrijven.

De oplossing van Exsion Corporate

Exsion Corporate ondersteunt het volledige eliminatieproces

Exsion Corporate biedt de mogelijkheid tot eliminatie op alle knooppunten in de organisatiestructuur en kan op elk gewenst moment gedraaid worden, zodat er geen correctie achteraf hoeft plaats te vinden

Exsion Corporate geeft een overzicht welke interne posten nog niet opgelost zijn.

Je kunt een keurig overzicht krijgen welke bedrijven welke posten nog niet met elkaar afgestemd hebben en welke controller daar actie op moet ondernemen.

Jouw probleem

Door alle verschillende valuta wordt het lastig om koersinvloeden op het resultaat te kwantificeren.

Voor een wereldwijd opererende organisatie waarin continu transacties plaatsvinden is het geen sinecure om te bepalen wat het effect is van koersverschillen in het resultaat en ook de balans.

De oplossing van Exsion Corporate

Exsion Corporate ondersteunt de valutaproblematiek

Het is mogelijk om koersen van valuta op datum in te lezen, hierdoor kan Exsion Corporate het resultaat tegen verschillende koersen genereren. Dit kan voor realisatie maar ook voor vergelijkingen t.o.v. budget en forecast.

Jouw probleem

Als ik om hulp vraag krijg ik nooit of te laat antwoord

Iedereen kent de ellende om een helpdesk te benaderen. Je wordt doorverbonden, je moet wachten en jouw probleem is altijd uniek, waardoor het niet snel op te lossen is.

De oplossing van Exsion Corporate

Je kunt bellen met de helpdesk en je krijgt direct antwoord

Als je een abonnement hebt, kun je onze helpdesk direct bellen en je krijgt antwoord. Bijna 90% van de telefoontjes lossen we direct op.

Jouw probleem

De installatie van de software is complex, duurt lang en is foutgevoelig

Sommige pakketten vergen een heel tijdrovend proces om ze op je server of tenant te laten draaien, omdat ze uit heel veel componenten bestaan die met elkaar samenwerken.

De oplossing van Exsion Corporate

Exsion Corporate hebben we binnen een halve dag aan de praat

De installatie van Exsion Corporate is een standaard proces wat we al tientallen keren gedaan hebben en duurt nooit langer dan een ochtend of een middag.

Features en voordelen van
Exsion Corporate

Lees hieronder waarom controllers kiezen voor Exsion Corporate.

Het opstellen van geconsolideerde rapportages

Exsion Corporate functioneert als betrouwbare consolidatieomgeving voor tientallen klanten. Exsion Corporate ondersteunt het automatisch verzamelen en de validatie van gegevens (budget, realisatie en forecast) van de werkmaatschappijen, de intercompany afstemming en de eliminatie tussen de werkmaatschappijen en genereert tevens rapportages voor het management en het bestuur van de organisatie. Beursgenoteerde bedrijven en (internationale) ondernemingen gebruiken deze consolidatieapplicatie.

Alle rapportages uit één database. Omdat alle gegevens al in de database zitten

Bij de invoer en bij de consolidatie neemt Exsion Corporate je werk uit handen. Door slimme controles en validaties kloppen alle gegevens die bij de bron worden ingelezen. Bij de consolidatie voert Exsion Corporate de berekeningen uit die voor jullie rapporten belangrijk zijn. De rapportages bouw je gemakkelijk zelf, waardoor je geen consultant nodig hebt bij iedere verandering die je door wilt voeren. Door de flexibiliteit van Exsion Corporate - wat in feite past op iedere digitale bron - gebruiken veel klanten de software ook voor o.a. veiligheidsrapportages, liquiditeitsprognoses en rapporten over de ecologische voetafdruk.

De geconsolideerde balans en winst- en verliesrekening

De “basisrapportage” die elke klant uit het systeem haalt, is puur de geconsolideerde winst- en verliesrekening en de balans. Het principe is simpel: de werkmaatschappijen sturen hun rapportages naar de centrale database, daar worden ze ingelezen en de holding kan de overzichten maken. Het inlezen in de centrale database kan op verschillende wijzen geautomatiseerd worden.

Overzicht van personeelsaantallen

Voor de interpretatie van de cijfers is het van belang om te weten wat het personeelsverloop is. Als de kosten stijgen, is het belangrijk om te kunnen bepalen of dit komt door uitbreiding van het aantal medewerkers, of doordat de salariskosten stijgen. Personeelsaantallen staan vaak niet in een boekhouding of een ERP. Met Exsion Corporate kun je deze gegevens makkelijk verzamelen en opnemen in een rapportage.

Projectrapportage

Vaak zijn veel gegevens van projecten terug te vinden in de ERP-software. Het overzichtelijk opnemen van prognoses in een ERP is vaak beduidend lastiger. Wat is de verwachting van de projectleider met betrekking tot het rendement van een gegeven project in de komende maanden en jaren? Dit soort gegevens kun je makkelijk verzamelen met Exsion Corporate. Hierdoor ontstaat een totaalbeeld van het huidige resultaat van projecten, maar ook het toekomstige resultaat.

Het strategisch plan

We zien ook, dat klanten naast de jaarlijkse budgetronde verder in de toekomst proberen te kijken en een strategisch plan voor de komende vijf jaar opstellen en dat willen monitoren. Met Exsion Corporate is dat op een simpele manier uit te voeren - je kunt de realisatie vergelijken met het budget en het strategisch plan. Hierdoor krijgt het management inzicht of de strategie werkt of niet.

De liquiditeitsprognose

Voor veel bedrijven is het belangrijk om inzicht te krijgen in hun liquiditeitspositie voor de komende maanden. Moet er extra financiering worden aangevraagd, of betalen klanten opeens trager? Met Exsion Corporate krijg je een goed beeld hoe liquide de organisatie is en de komende tijd zal zijn.

In de praktijk bewezen en veilige techniek

De software draait inmiddels al jaren stabiel bij tientallen klanten. De opzet van Exsion Corporate is simpel en doeltreffend. De database kan door eindgebruikers alleen benaderd worden door rapporten aan te vragen vanuit hun Excel ribbon, die vervolgens door Outlook worden verzonden. Dit betekent dat gebruikers niet kunnen inloggen in de database, dit vermindert het veiligheidsrisico enorm.

Microsoft-technologie

De software is gemaakt met behulp van Microsoft-technologie en gangbare Office-producten (zoals Excel en Outlook). De database wordt geleverd in SQL Server Express-formaat (de gratis versie). Om Exsion Corporate te draaien heb je een relatief lichte server nodig. Investeringen in hardware en software zijn beperkt en zeer makkelijk schaalbaar. Exsion Corporate kunnen we ook als cloudoplossing leveren.

Goede autorisatiemogelijkheden

Zoals gezegd is de techniek en de architectuur veilig, daarnaast kun je de applicatie zo inrichten dat gebruikers alleen die gegevens kunnen zien die voor hen bestemd zijn. Dat maakt Exsion Corporate tot een applicatie waarbij het risico op ongeoorloofd gebruik geminimaliseerd is.

Flexibiliteit - zelf gemaakte rapporten aanpassen

Exsion Corporate is flexibel omdat een applicatiebeheerder zelf rapporten kan aanpassen, er verschillende ‘consolidatiebomen’ gebruikt kunnen worden en nieuwe bedrijven in de organisatie makkelijk toegevoegd kunnen worden.

Verschillende consolidatiestructuren

Het is mogelijk om verschillende consolidatiestructuren naast elkaar te gebruiken en om ze in de loop der tijd te wijzigen. De bank wil bijvoorbeeld een rapportage over een paar bedrijven zien, terwijl het management een rapportage over dezelfde bedrijven wil zien, maar dan anders gegroepeerd . Omdat alle gegevens al in de database zijn opgeslagen, is het heel makkelijk om deze rapportages aan te leveren.

Overname en verkoop van bedrijven

Organisaties kunnen veranderen, er kunnen zich bijvoorbeeld wijzigingen voordoen door acquisitie of verkoop van bedrijven. Exsion Corporate beweegt makkelijk mee.
Zo had een grote klant van ons het binnen een maand voor elkaar dat een grote acquisitie bestaande uit honderden bedrijven mee gerapporteerd kon worden.

Zelf aanpassen

In het in de training behandelde project leer je hoe je als groepscontroller omgaat met veranderingen. We leggen je stap voor stap uit hoe je Exsion Corporate inricht en je eerste rapporten maakt. Daarna kun je zelfstandig aan de slag.

Exsion Corporate is ERP-onafhankelijk

Het maakt niet uit welke zakelijke software de werkmaatschappijen gebruiken. Exsion Corporate kun je er gewoon naast draaien. We kunnen de invoer van gegevens vergaand automatiseren door het gebruik van onze Open Interface of een databasekoppeling.

Open Interface

Elk boekhoudpakket of ERP kent een Excel-export, met behulp van een toewijzingstabel kun je alle gegevens van het betreffende boekhoudpakket op de juiste plek in Exsion Corporate krijgen. Het voordeel is dat deze gegevens ook gevalideerd worden door de controles die ingebouwd zijn in het invoerblad.

Databasekoppeling

We kunnen ook rechtstreekse koppelingen tussen databases maken. Het voordeel is de snelheidswinst, het nadeel is dat er geen extra controle plaatsvindt van de controller van de werkmaatschappij die verantwoordelijk is voor de aan te leveren gegevens.

Ondersteuning van de rapportagewerkstroom:
het einde van het jagen op rapportages

Met behulp van de rapportagekalender kun je precies instellen welke controller welke rapportage aan moet leveren, wanneer welke rapportage verstuurd moeten worden, wie eventueel een rapportage moet fiatteren voordat hij verzonden moet worden en nog veel meer.

Als je Exsion Corporate eenmaal ingericht hebt, loopt het proces vanzelf. De applicatie verzorgt het verzenden en verzamelen van gegevens en het proces blijft transparant, omdat je precies weet wie er nog achterloopt en wie alles reeds heeft aangeleverd.

Valuta en koersverschillen

Het helder krijgen van de effecten van koersverschillen in rapporten is essentieel voor een goede rapportage. Exsion Corporate ondersteunt verschillende mogelijkheden. Koersen zijn op datum in te lezen, zodat je de invloed van koersfluctuaties kunt analyseren.

Elimineren van interne verhoudingen

Voor een goed beeld van het resultaat van een holding is het essentieel dat er geen dubbeltellingen in het resultaat zitten. Exsion Corporate vergemakkelijkt het proces van intercompany afstemming en geeft precies inzicht in welke posten nog niet onderling opgelost zijn en welke wel, waarna de eliminatie kan plaatvinden. Dit is de basis van een betrouwbare exploitatie.

De projectaanpak

HB Software ontwikkelt een eerste basisrapportageset (verlies- en winstrekening en balans) en helpt bij het inrichten van de database. Jij en je collega’s krijgen een tweedaagse training in applicatiebeheer en formulierenbouw, waarna jullie zelf aan de slag kunnen. HB Software doet dan een stap terug en biedt ondersteuning bij het aanmaken en aanpassen van eigen rapportages.

Meer weten over Exsion Corporate?

Benieuwd naar Exsion Corporate? We komen het graag aan jullie laten zien. In de vrijblijvende Exsion Corporate demo laat het Exsion team je kennis maken met werking achter de razendsnelle samenvoeging van alle administraties.

Exsion Corporate-demo

Je ziet voorbeeldrapporten zoals jullie die ook gebruiken en ontdekt waarom Exsion zoveel flexibiliteit in rapportagemogelijkheden biedt voor zulke lage kosten.

Werkt Exsion Corporate voor ons?

Wil je eens van één van onze specialisten horen of Exsion Corporate past op jullie specifieke situatie of behoeften? We denken graag met je mee.

Scroll naar boven