3 uitspraken van een energieke projectontwikkelaar

3 uitspraken van een energieke projectontwikkelaar

In de vorige blog benoemde Thom Wortelboer, Ontwikkelaar bij De Realisatie B.V., een aantal actuele uitdagingen van projectontwikkelaars van vastgoed. Tijdens een inspirerend interview gaf hij aan dat er nog enorm veel kansen liggen voor HB Vastgoed 365. We besloten daarom om enkele van zijn uitspraken eens op te schrijven:

“Biedingen die je doet, moeten steeds nauwkeuriger zijn”

Thom vertelde dat er in tenderfases of aanbestedingstrajecten biedingen gedaan worden die hij met steeds grotere precisie kan uitvoeren. Dit is wat hij erover zegt: “Met HB Software kan ik aangeven welk rendement ik wil behalen op een project aanbesteding. Automatisch wordt dan bijvoorbeeld teruggerekend wat dan de grondwaarde mag zijn. Daardoor kan ik vooraf de beslissing maken of we het desbetreffende vastgoedproject wel of niet interessant is. Het geeft ons rust vooraf en niet alleen tijdens het ontwikkelproces.”

“Vastgoed ontwikkelen betekent continue leren”

Alle data die verbonden is aan stichtingskosten zijn cruciaal om van te leren. “De data die bijvoorbeeld bijgewerkt wordt tijdens nacalculaties kunnen van grote betekenis zijn tijdens toekomstige projecten. De uitvoering van projecten wordt steeds beter doordat HB Vastgoed 365 op een eenvoudige manier inzichtelijk maakt waar positieve of negatieve kostenafwijkingen zich hebben voorgedaan. Via de data vanuit dashboards en grafieken kunnen we onze calculaties daardoor fijn slijpen.”

“Korte doorlooptijden betekent strak sturen op het verkoopproces”

De Realisatie B.V. ontwikkelt en bouwt niet alleen vastgoedprojecten, maar verkoopt haar woningen ook zelf via een eigen makelaarskantoor. “Ik ben nog geen beter softwarepakket voor de vastgoedsector tegengekomen dan HB Vastgoed 365. Het is een allesomvattend pakket, wat betekent dat we van aanbesteding tot uitvoering zicht hebben op kosten. Daardoor kunnen we tijdens het hele proces, van aankoop tot verkoop, indien nodig op tijd bijsturen. In dit vak gaat het om kosten monitoren, snel schakelen en het kunnen nemen van tussentijdse beslissingen. Met als resultaat dat onze klanten profiteren van kortere doorlooptijden.”

HB software 365 is speciaal ontwikkeld voor de vastgoedsector en aanpasbaar voor interne calculatie methoden of wensen. Thom gaf bijvoorbeeld aan dat hij percentages wil zien op bepaalde bouwelementen. Zodat zeker is dat het juiste ingekocht wordt.

Welk maatwerk is nodig om antwoord te geven op jouw uitdagingen?


Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina '3 uitspraken van een energieke projectontwikkelaar' bekeken ook de onderstaande artikelen:

Scroll naar boven