De urgentie van een software backbone

De urgentie van een software backbone voor projectontwikkelaars

De bouw- en vastgoedwereld kent een aantal actuele uitdagingen. Zo zijn bouwmaterialen onvoldoende beschikbaar, prijzen stijgen aanzienlijk (gas, energie, brandstof), arbeiders zijn moeilijk te vinden en er ontstaan nieuwe administratieve uitdagingen, onder andere door nieuwe factuurrelaties. We schreven erover in onze vorige blog. Maar hoe ga je om met al deze complexiteiten als je vastgoedprojecten ontwikkelt?

Hoe het vaak gaat in de praktijk…

Projectontwikkelaars houden allerlei lijstjes bij, vooral het bekende Microsoft Excel wordt daarvoor gebruikt. Door bovengenoemde uitdagingen wordt het aantal rijen en kolommen echter steeds groter. Er worden bijvoorbeeld nieuwe leveranciers toegevoegd die wel hun bouwmaterialen op voorraad hebben of andere betalingscondities toegevoegd. Alleen ontstaat er daardoor een steeds groter wordende uitdaging; de samenhang ontbreekt. Daardoor kan bijvoorbeeld de cashflow, het verschil tussen inkomsten en uitgaven, in gevaar komen.

Komen budgetinschattingen in gevaar?

We denken dat die mogelijkheid zeker bestaat, onderbouwd met een aantal vragen. Wat betekent het bijvoorbeeld voor de kosten als een project de opleverdatum niet haalt omdat er onvoldoende menselijke capaciteit beschikbaar is? Worden de prijsverhogingen van bouwmaterialen en logistiek- en transportkosten op tijd meegenomen in de begroting? Is de factuur van de nieuwe toeleverancier al betaald? Vaak blijkt dat handmatig allerlei gegevens vanuit verschillende Excel-bestanden moeten worden toegevoegd aan andere lijstjes. Dat is vast wel herkenbaar. Bovendien ligt er nog een mogelijke ‘boosdoener’ van budgetoverschrijdingen op de loer; de extra kosten van nieuwe milieumaatregelen moeten worden doorberekend. Er moet verplicht duurzamer gebouwd gaan worden, waardoor de werkelijk gemaakte kosten aanzienlijk hoger kunnen uitvallen.

Een software backbone maakt je flexibel

Wat er op dit moment nodig is? Dat is weer grip en controle krijgen, ervoor zorgen dat ongeplande kosten je niet overvallen en op het moment ‘nu’ kunnen acteren. Dat is de reden waarom we in de titel spreken over ‘urgentie’. Om flexibiliteit en rust te bereiken hoef je gelukkig niet zelf het wiel uit te vinden.

HB Vastgoed 365 is samen met d e vastgoedbranche ontworpen als flexibele software backbone. Het is bedoeld voor elke vastgoed- of projectontwikkelaar (commerciële onderneming, belegger of corporatie) die het ontwikkelproces van begin tot eind wil digitaliseren. Van rekenmodellen die ontwikkelaars ondersteunen bij het uitrekenen van de (stichtingskosten) StiKo en de cashflow tot en met de administratie. Zodat je precies kunt volgen of projecten binnen het budget en de prognose blijven. Maar vooral ook zodat je op tijd en binnen budget een prachtig project kunt opleveren, omdat je geen tijd meer hoeft te besteden aan het gedoe met al die verschillende lijstjes.


Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'De urgentie van een software backbone voor projectontwikkelaars' bekeken ook de onderstaande artikelen:

Scroll naar boven