Hoe werk je slim met derde partijen samen?

Hoe werk je slim met derde partijen samen in de bouw- en vastgoedsector?

Samenwerken in de bouw. Dat is vaak uitdagend, omdat er veel verschillende stakeholders bij betrokken zijn. Bouw- en vastgoedbedrijven hebben te maken met architecten, projectleiders, aannemers, onderaannemers en toeleveranciers. Deze derde partijen hebben allemaal hun eigen manier van (samen)werken. Het goede nieuws? Dat is dat er steeds meer functionaliteiten in de cloud geboden worden die de onderlinge samenwerking vereenvoudigen. Enkele voorbeelden: 

Gedeelde dashboards

Gedeelde dashboards bieden een centraal overzicht van alle cruciale projectgegevens, zoals tijdschema’s, budgetstatus, en voortgang van werkzaamheden. Deze dashboards kunnen realtime updates bevatten, zodat iedereen op de hoogte blijft van de meest actuele informatie. Zo is bijvoorbeeld Microsoft Power BI is een krachtige tool voor het creëren van interactieve en aanpasbare dashboards die gegevens uit verschillende bronnen kunnen integreren en visualiseren.  

Mobiele toegankelijkheid

Op bouwplaatsen kunnen alle derde betrokken partijen, mits ze toegang hebben tot projectgegevens, de communicatie bijhouden en updates over de voortgang doorgeven. Tegenwoordig gaat dat allemaal via handige mobiele apps. Ook de genoemde dashboards zijn via apps in te zien. Maakt jouw organisatie al gebruik van deze handige PowerApps?

Toegang tot realtime projectupdates

Ervoor zorgdragen dat iedereen de meest recente informatie van het project ter beschikking heeft. Dat dit door online tools, zoals Microsoft Teams, mogelijk wordt gemaakt is ongetwijfeld bekend. Naast dat je collega’s toegang kunt geven, kun je ook externe partijen autoriseren om mee te kijken en/of actuele informatie aan te rijken. Je vormt dus met meerdere bedrijven één online werkend team. 

Cloud-gebaseerde rapportage en analyse

De mogelijkheid om dynamische rapportages en diepgaande analyses uit te voeren is cruciaal in de bouw- en vastgoedsector.  Zo biedt Exsion365 geavanceerde rapportagefunctionaliteiten die direct integreren met systemen zoals Microsoft Dynamics 365, Business Central of NAV. Gebruikers kunnen daarmee complexe data eenvoudig omzetten in duidelijke, begrijpelijke rapporten die essentieel zijn voor projectbeheer. Dit zorgt ervoor dat alle stakeholders, waaronder projectmanagers en financiële teams, toegang hebben tot gepersonaliseerde dashboards en real-time data-analyses. Het resultaat is dat het helpt bij het maken van geïnformeerde beslissingen en het verbeteren van de projectresultaten. 

Geïntegreerd project- en relatiebeheer met HB Vastgoed365

HB Vastgoed365 stelt bouw- en vastgoedbedrijven in staat om hun project- en relatiebeheerprocessen naadloos te beheren. Deze tool, die speciaal is ontwikkeld voor de vastgoedsector en volledig integreert met Microsoft Dynamics 365, biedt functionaliteiten zoals het beheer van huurcontracten, vastgoedonderhoud en klantrelaties. Door alle informatie gecentraliseerd en toegankelijk te maken, verbetert HB Vastgoed365 de communicatie tussen alle betrokken partijen. Een van de belangrijkste voordelen van HB Vastgoed365 is de centralisatie van projectgegevens, die het mogelijk maakt om op elk moment een compleet overzicht te hebben van budgetten, begrotingen, en prognoses, evenals details over bouwnummers en het projectteam. Dit draagt bij aan een verbeterde transparantie en stroomlijning van processen binnen bouw- en vastgoedprojecten. 

Tot slot

Niet geheel onbelangrijk: de technologie die kunnen we leveren, maar het gaat bij samenwerken vooral ook over de onderlinge afspraken die je maakt. Dat betekent ook dat je de derde partijen soms moet overtuigen van nieuwe manieren van samenwerken, of dat je besluit om een werkwijze van een ander over te nemen.  

Overtuigd worden?

Demonstreren van goed werkende processen dat doen we tegenwoordig op maat. Dat komt onder andere omdat er door Microsoft bouwblokken in de vorm van apps geleverd worden. Daarnaast vertellen we met trots dat we recent samen met EQ-groep de handen ineen hebben geslagen om de New Business Software Groep te vormen. Slim samenwerken met andere partijen is ook een belangrijk speerpunt van ons geworden. 

Neem contact met ons op als je denkt dat de onderlinge samenwerking een boost kan gebruiken.


Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Hoe werk je slim met derde partijen samen in de bouw- en vastgoedsector?' bekeken ook de onderstaande artikelen:

Scroll naar boven