Het Microsoft ecosysteem: Niet meer denken in producten maar

Het Microsoft ecosysteem: Niet meer denken in producten maar schakels

Jarenlang was software iets waarvan de desbetreffende leverancier bepaald had wat ‘goed’voor je was. Maar de manier waarop we werk-, project- en bedrijfsprocessen vormgeven, ondergaat een fundamentele verandering. Vooral de transitie naar geïntegreerde oplossingen, aangeboden via de Microsoft Appstore, heeft diepgaande gevolgen voor alle betrokken partijen: klanten, softwarepartners en Microsoft zelf. Vroeger kreeg je een vast product, maar tegenwoordig profiteer je van een dynamisch ecosysteem dat kan schalen en evolueren naarmate je zakelijke behoeften veranderen.

De klant is aan zet

In het verleden was je keuze beperkt tot een standaardproduct of een maatwerkoplossing door een ontwikkelaar. De Microsoft Appstore biedt nu echter een nieuw niveau van keuzevrijheid en flexibiliteit. Klanten hebben toegang tot een uitgebreid scala aan apps, waardoor ze oplossingen kunnen selecteren die nauw aansluiten bij hun specifieke zakelijke behoeften. Deze apps zijn streng gecontroleerd en goedgekeurd door Microsoft, wat vertrouwen wekt in de beveiliging van zowel data als bedrijfsprocessen. Bovendien biedt de mogelijkheid om apps te kiezen die samen een efficiënte workflow vormen, gebruikers de kans om hun systemen zelfstandig te beheren vanuit een centraal platform, wat het beheer vereenvoudigt en de noodzaak voor uitgebreide technische kennis vermindert. 

De partner beweegt mee

Softwarepartners pasten vroeger hun aanbod aan op specifieke brancheoplossingen, zoals HB Vastgoed 365. Nu benutten we echter de flexibiliteit van de Microsoft Appstore om, indien nodig, aanvullende functionaliteiten toe te voegen. Daardoor kunnen we gebruikers gepersonaliseerde diensten bieden. Een illustratief voorbeeld hiervan is onze ervaring met een groot modeconcern, waar we konden kiezen uit een reeks apps die perfect aansloten bij de behoeften van ontwerpers en andere creatieve medewerkers, die zich niet wilden verdiepen in complexe administratieve systemen. Zij kregen toegang tot gebruiksvriendelijke interfaces die alleen de essentiële functies bieden. Het is nog steeds onze taak als softwarepartners om klanten te begeleiden bij het kiezen van de juiste tools uit deze digitale snoepwinkel. 

De rol van Microsoft

Als beheerder van de Appstore heeft Microsoft de controle over welke apps worden toegelaten en hoe ze worden gepresenteerd, waardoor hun invloed op de softwaremarkt aanzienlijk is toegenomen. Door het aanbieden van een robuuste en betrouwbare appstore creëert Microsoft een ecosysteem waarin zowel gebruikers als ontwikkelaars kunnen bloeien, wat hun positie in de technologiemarkt ongetwijfeld versterkt. 

Samenvatting

Vandaag de dag kunnen klanten zelf de architect zijn van hun werk- en projectprocessen, mede dankzij de mogelijkheden die cloudoplossingen in de Microsoft Appstore bieden. Softwarepartners spelen nog altijd een cruciale rol door hun expertise in te zetten voor advies en sturing, vooral op het gebied van geavanceerde technologieën zoals AI en machine learning, evenals regelgevende kwesties op het gebied van security en compliance. 

Een sterke schakel op het gebied van samenwerking

Volgens ons motto “Best alone, better together” hebben EQ-Group en HB Software de handen ineengeslagen om de New Business Software Group te vormen. We ondersteunen bedrijven in hun digitaliseringsreis met de kracht van Microsoft-technologie. Door onze krachten te bundelen, blijven de korte lijnen en flexibiliteit die je gewend bent behouden, terwijl ons aanbod nu nog rijker en uitgebreider is. We combineren gespecialiseerde branche-expertise met een uitgebreid technisch aanbod. Allemaal onder één dak.


Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Het Microsoft ecosysteem: Niet meer denken in producten maar schakels' bekeken ook de onderstaande artikelen:

Scroll naar boven