Een droomvergadering met het allerbeste vastgoedprojectteam…

Een droomvergadering met het allerbeste vastgoedprojectteam

Als je werkzaam ben in de wereld van vastgoedprojecten dan weet je dat vergaderingen hectisch en tijdrovend kunnen zijn. Vaak moet je maar bidden dat er voortgang geboekt is en teamleden datgene gedaan hebben wat van hen verwacht wordt. De droomvergadering kan ver weg zijn maar is niet onmogelijk. Maar laten we eerst eens naar wat uitdagingen kijken. Herken je het volgende? 

Kijken naar de verkeerde cijfers

Bouwkosten fluctueren sterk. Daarom is het belangrijk om de actuele kosten te vergelijken met het oorspronkelijke budget. “Wie heeft de meest recente cijfers?” De inkoopkosten van gisteren kunnen vandaag anders zijn door steeds grotere veranderingen en verstoringen binnen de wereldwijde supply chain. 

Discussies over prioritering

Er moet een beslissing genomen welke projecten voorrang krijgen. Immers moet vaak capaciteit van andere projecten worden vrijgemaakt omdat er onvoldoende arbeidskrachten zijn. Helaas is er geen helder overzicht van de voortgang van elk project. Met ellenlange discussies over ‘mijn project moet eerst’ tot gevolg. 

Onduidelijkheid over leveranciersbetalingen

Herken je ook de frustratie wanneer iemand vraagt naar de status van specifieke leveranciersbetalingen? Soms lijkt het eeuwig te duren om door de administratie te graven. Het is echter van groot belang omdat je financiële slagkracht nodig hebt om door te kunnen bouwen. 

Onverwachte vertragingen

Elk vastgoedproject kent zijn onvoorziene tegenslagen. Wanneer de vraag “Hoe staat het met de vergunningen?” leidt tot een ongemakkelijke stilte, voel je de stress stijgen. De vertraging in de vergunningsverlening kan de hele planning in de war schoppen, maar zonder directe toegang tot de statusupdates, blijft het team in onzekerheid achter. 

Verouderde communicatie

Vastgoedteams vertrouwen vaak op talloze communicatiekanalen, maar wat als cruciale informatie verloren gaat in een stroom van e-mails en berichten? “Wie heeft de laatste update van de architect gehad?” vraagt een projectontwikkelaar. De informatie is er wel, maar niemand kan het snel vinden. Het resultaat is dat beslissingen worden uitgesteld en kostbare tijd verloren gaat. 

Kortom, antwoorden tijdens vastgoedprojectvergaderingen kunnen vaag blijven omdat ze verloren zijn in een wirwar van spreadsheets, e-mails en systemen: de informatie is decentraal verspreid. De vergadering eindigt met meer vragen dan antwoorden, een tastbare frustratie hangt in de lucht. 

HB Vastgoed 365 als antwoord

Graag gaan we met ons platform de uitdaging aan om deze chaotische vergaderingen te transformeren in de droom van elke projectmanager. Managementcijfers zijn niet langer het domein zijn van enkelen maar transparant en begrijpelijk voor het hele team.  

Dat komt omdat we het volledige ontwikkelproces van begin tot eind in één oplossing gedigitaliseerd en gecentraliseerd hebben. Van rekenmodellen die ontwikkelaars ondersteunen bij het uitrekenen van de (stichtingskosten) StiKo en de cashflow tot en met de administratie, zodat ze precies kunnen volgen of projecten binnen het budget en de prognose blijven. 

Ook jouw droomvergadering faciliteren?

Neem dan contact met ons op. Het slaapt een stuk rustiger.


Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Een droomvergadering met het allerbeste vastgoedprojectteam' bekeken ook de onderstaande artikelen:

Scroll naar boven