De kracht van Exsion en Power BI in het beheersen van data

De kracht van Exsion en Power BI in het beheersen van data

Uitdagingen oplossen van Financial Controllers

Je bent Financial Controller en je rol wordt steeds uitdagender. De enorme hoeveelheid data waar je dagelijks mee te maken hebt groeit exponentieel en het management verwacht snelheid rondom de cijfers. Of je nu werkt bij een vastgoedbedrijf, een transportbedrijf of welke organisatie dan ook, de kern van je verantwoordelijkheid blijft hetzelfde: zorgen voor nauwkeurige en tijdige financiële rapportages, het monitoren van de bedrijfsprestaties en het ondersteunen van strategische beslissingen met betrouwbare data. Hierin ligt de kracht van de samenwerking tussen Exsion van HB Software en Power BI van EQ Group.

Herkenbare uitdagingen voor de controller

Laten we beginnen met een aantal veelvoorkomende uitdagingen waarmee controllers te maken hebben: 

  • Data overload: het verwerken van enorme hoeveelheden data uit verschillende bronnen en systemen kan overweldigend zijn.
  • Nauwkeurigheid van data: zeker weten dat de data klopt voordat je rapporten maakt, is cruciaal maar vaak een tijdrovend proces.
  • Visuele presentatie: het vertalen van droge cijfers naar visueel aantrekkelijke en begrijpelijke dashboards blijkt uitdagend te zijn.
  • Ad hoc analyses: het management vraagt om met diepgaande analyses snel en flexibel in te spelen op vragen.
  • Continu monitoring: de business waarin je werkzaam bent verander razendsnel. Dat betekent dat je niet alleen rapporten moet opstellen, maar ook steeds meer belangrijke KPI’s moet monitoren. 

De rol van Exsion

Exsion, een product van HB Software, biedt controllers een vertrouwde Excel-achtige omgeving waarin ze data kunnen beheren, verwerken, rapporteren en consolideren. De kracht van Exsion ligt in de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid, waardoor controllers zonder veel moeite grote hoeveelheden data kunnen beheren. De Excel-achtige interface maakt het gemakkelijk om rapporten en analyses op te stellen zonder dat je diepgaande kennis van complexe IT-systemen nodig hebt.  

Maar er is een keerzijde: met de groeiende hoeveelheid data kunnen er snel honderden rijen en tabellen ontstaan, wat het overzicht en de controle kan bemoeilijken. Hier komt de noodzaak voor een krachtig monitoringsysteem om de data te blijven beheersen en analyseren. 

De toegevoegde waarde van Power BI

Power BI, de expertise van EQ Group, biedt de perfecte aanvulling op Exsion. Power BI is een krachtige tool voor datavisualisatie en -analyse. Het stelt controllers in staat om complexe datasets te transformeren in visueel aantrekkelijke en makkelijk te begrijpen dashboards. Hierdoor wordt het eenvoudiger om trends en patronen te ontdekken en om snel inzicht te krijgen in de bedrijfsresultaten. 

Echter is een krachtig dashboard alleen waardevol als de onderliggende data klopt. Dit is waar de synergie tussen Exsion en Power BI tot zijn recht komt. Exsion zorgt ervoor dat de data nauwkeurig en betrouwbaar is (het fundament klopt) terwijl Power BI deze data omzet in visueel aantrekkelijke en functionele dashboards. Het resultaat is een solide fundament van betrouwbare data, gecombineerd met de visuele kracht van Power BI. 

Praktijkvoorbeeld

Stel je voor, een controller bij een transportbedrijf worstelt met het bijhouden van de levertijden en voorraadniveaus. Met Exsion kan hij gemakkelijk de ruwe data uit verschillende systemen integreren en controleren. Vervolgens kan hij met Power BI interactieve dashboards maken die niet alleen de huidige voorraadniveaus en levertijden tonen, maar ook voorspellingen doen op basis van historische data en trends. Dit stelt de controller in staat om proactief te handelen en strategische beslissingen te onderbouwen met betrouwbare en actuele data. 

Conclusie

De combinatie van Exsion en Power BI biedt controllers het beste van twee werelden: de betrouwbaarheid en eenvoud van datamanagement met Exsion en de krachtige visualisatie en analyse mogelijkheden van Power BI. Dit maakt het mogelijk om niet alleen grip te krijgen op de groeiende hoeveelheid data, maar ook om deze data om te zetten in waardevolle inzichten die de bedrijfsvoering kunnen verbeteren. 

Met deze tools in hand, kan de controller met vertrouwen de uitdagingen van de moderne bedrijfswereld aangaan en een cruciale rol spelen in de strategische besluitvorming van de organisatie. De samenwerking tussen HB Software en EQ Group biedt hiermee een naadloze en krachtige oplossing voor elke organisatie die haar data- en rapportageprocessen naar een hoger niveau wil tillen.


Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'De kracht van Exsion en Power BI in het beheersen van data' bekeken ook de onderstaande artikelen:

Scroll naar boven