4 cloudinzichten na een exclusief Microsoft partner event

4 cloudinzichten na het Exclusive Dynamics Directions voor Partners Summit van Microsoft

Op 7 en 8 november jl. bezocht een delegatie van HB Software het Exclusive Dynamics Directions Summit van Microsoft in Hamburg. Het was een inspirerend evenement met meer dan 3.000 deelnemers. Vorige bijeenkomsten gingen vooral over ‘the road to the cloud’ voor NAV Dynamics en Business Central klanten, maar dit keer lag de nadruk vooral op de voordelen waar bedrijven van profiteren die de cloudtransitie al gemaakt hebben. We kwamen tot nieuwe inzichten over de cloud, waarvan we er 4 delen:

1: Samenwerken in de cloud is makkelijker en vloeiender

In de vastgoedsector, waar we met HB Vastgoed 365 actief zijn, zien we in niet-cloudomgevingen nog wel eens uitdagingen ontstaan, bijvoorbeeld in de informatie-uitwisseling tussen projectontwikkelaars en administratieve afdelingen. Er wordt namelijk met en in veel verschillende systemen gewerkt, waardoor er handmatig datagegevens heen en weer gestuurd worden en veel applicaties gelijktijdig openstaan. (ERP-, CRM-, Outlook e.d.)

Met cloud wordt dat probleem gereduceerd: de data die je vanuit verschillende systemen nodig hebt wordt automatisch bijgewerkt. Dat maakt het delen van actuele data met zowel collega’s als klanten een stuk eenvoudiger. Bovendien hoeft niet iedere gebruiker overal over diepgaande applicatiekennis te beschikken, want:

a. Microsoft Teams staat centraal

Het opstarten van de dag zou, als het aan Microsoft ligt, niet meer moeten beginnen met het openen van je e-mails in Outlook: Microsoft Teams is de centrale omgeving van waaruit alle dagelijkse werkzaamheden gedaan worden. Doordat mensen nog meer hybride zijn gaan werken is Teams de applicatie waarmee gebeld en vergaderd wordt, maar ook de applicatie waarin de data vanuit andere omgevingen samenkomt, ook je e-mail behoort ertoe. Op die manier hoeft er niet telkens tussen verschillende applicaties gewisseld te worden.

HB Vastgoed 365 is ook een onderdeel van deze Teams-ervaring, omdat het een Microsoft Dynamics 365 Business Central applicatie is en daardoor uitstekend integreert. Dus als een klant contact opneemt zijn alle actuele gegevens in Teams beschikbaar en kan datgene wat in HB Vastgoed 365 is vastgelegd ook razendsnel gedeeld worden als de klant hierom vraagt. Gewoon vanuit Teams.

b. Power Platform, snelle en flexibele nieuwe functionaliteiten

Eén van de hardst groeiende onderdelen van Microsoft is het platform waarmee makkelijk en snel applicaties kunt ontwikkelen in combinatie met Business Central, Teams, Outlook ed. Bijvoorbeeld de goedkeuring van een factuur komt binnen in je mail je keurt hem daar goed en de gegevens staan direct in Business Central.

Bovendien worden gebruikers steeds vaker geholpen door:

2: AI, Artificiële Intelligentie en Microsoft meedenk-momenten

Zonder dat je het merkt heb je artificiële (kunstmatige) intelligentie al in huis. Intelligente Microsoft technologie geeft in veel gevallen al zelf suggesties voor een vervolgactie of denkt met je mee. Zo bestaat er een ‘Outlook-hulpje’ (VIVA)  dat je bijtijds waarschuwt als je iets nog niet gedaan hebt wat je in een eerdere mail beloofd had. Een voorbeeld van ‘meedenken’ zijn de suggesties in PowerPoint die je krijgt om een nog mooiere slide te maken.

Het betekent ook dat we in HB Vastgoed 365 bijvoorbeeld een waarschuwing of notificatie kunnen realiseren als er een budgetoverschrijding nadert of als er langdurig geen contact is geweest met een leverancier. Artificiële Intelligentie gaat een belangrijke rol spelen om vanuit verschillende databronnen een nog betere berekening van vastgoedprojecten te maken. Daar zijn we van overtuigd. Je hoeft de logica niet te ontwikkelen de suggesties worden gemaakt door de AI service die zelf data combineert en bijhoudt wat wel en niet gebruikt wordt en op basis daarvan steeds slimmere adviezen geeft.

Samengevat

Het zelf werken met business software wordt voor iedereen makkelijker als je in de cloud werkt. Voor iedereen die het traject van on premise naar de cloud gemaakt heeft blijft er dagelijks een wereld opengaan.

Zullen we samen eens onderzoeken over er bij jou ook nog meer in het vat zit?

Ongetwijfeld kunnen we ook ‘slimme hulpjes’ voor jouw dagelijkse werkzaamheden bedenken…


Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina '4 cloudinzichten na het Exclusive Dynamics Directions voor Partners Summit van Microsoft' bekeken ook de onderstaande artikelen:

Scroll naar boven