Aansturing, rapportages en overzichten

Met behulp van Exsion Reporting kun je geavanceerde rapportages en doorsnedes van je vastgoedprojecten maken.

Geavanceerde rapportages van vastgoedprojecten maken

Met behulp van Exsion Reporting kun je geavanceerde rapportages en doorsnedes van je vastgoedprojecten maken. Rapporten zijn eenvoudig te actualiseren en kunnen vooraf gedefinieerd worden of ad hoc aangemaakt worden. Meer dan 17.000 gebruikers werken dagelijks met Exsion Reporting. Vaak werken vastgoedontwikkelaars met tientallen bedrijven waarmee ze projecten ontwikkelen. Met Exsion Corporate is ERP-onafhankelijke consolidatie mogelijk.

Exsion Reporting & Exsion Corporate

Exsion maakt het voor controllers gemakkelijk om te rapporteren en te consolideren. Voor het maken van rapporten met Exsion is een Microsoft (Dynamics) database vereist, voor het consolideren maakt het Exsion niet uit welke software je voor de administratie gebruikt. Het is in beide gevallen makkelijk te leren, flexibel en snel.
Kijk voor meer informatie op:
www.exsion365.com

Geintegreerde modellen HB Vastgoed

Hoe werken de calculatiemodellen, HB Vastgoed en Exsion Reporting samen?

StichtingsKostenOpzet

Vertrekpunt is de StichtingsKostenOpzet (StiKo), waarmee een project gecalculeerd kan worden. Via een koppeling met HB Vastgoed kunnen de begroting en het budget ingelezen worden in de ERP-omgeving. Veel  van onze klanten werken met beveiligde Excel-werkbladen, welke voorzien zijn van een generieke hoofdopzet.

Cashflowmodel

Door het gebruik van het cashflowmodel kan nauwkeurig bepaald worden wanneer de verwachte cash in en cash out plaatsvindt. Hierbij wordt rekening gehouden met reeds geboekte kosten en opbrengsten. Door het gebruik van Exsion Reporting is dit overzicht altijd up-to-date en met één muisklik bij te werken.

Liquiditeitsmodel

Met het liquiditeitsmodel kan de gehele liquiditeit op bedrijfsniveau (afzonderlijk of als overkoepelend geheel) gepresenteerd worden. Hiermee worden naast de OHW-standen van projecten ook overige mutaties vanuit debiteuren- en/of crediteurenadministraties meegenomen.
Buiten deze rekenmodellen om kun je met Exsion Reporting op verschillende manieren gegevens ontsluiten en eenvoudig (project)overzichten creëren.

Voorbeeld van HB Vastgoed in de praktijk

BLAUW GROEN HBSoftware_TheEdge_3.25-exsion-1600px

Een klein nieuwbouwproject

Een voorbeeld van HB Vastgoed in de praktijk: stel je bent een vastgoedontwikkelaar en bezig met het opzetten van een kleinschalig woningbouwproject van 4 nieuwbouwwoningen. Je wilt weten hoeveel je aan het project kunt verdienen en wat het verloop van de cashflow is, in verband met de mogelijke financiering.
Bekijk praktijkvoorbeeld

Scroll naar boven