Praktijkvoorbeeld

Nieuwbouwwoningproject

Een voorbeeld van een kleinschalig nieuwbouwwoningproject

Weten hoeveel je aan dit project kunt verdienen

Stel je bent een vastgoedontwikkelaar en bezig met het opzetten van een kleinschalig woningbouwproject van 4 nieuwbouwwoningen. Je wilt weten hoeveel je aan dit project kunt verdienen en wat het verloop van de cashflow is, in verband met de mogelijke financiering. Om een goed beeld te krijgen zul je veel kostenposten op een rijtje moeten zetten: de aankoop van de grond, de benodigde vergunningen, notariskosten, uitgaven voor marketing, de bouwkosten en nog veel meer.

Het vastgoedontwikkelingsproces ondersteunen

Bij een dergelijk kleinschalig project ben je misschien nog geneigd om een Excel-werkblad aan te maken en te gaan knutselen. Maar al snel zul je ontdekken dat het onoverzichtelijk wordt en je misschien dingen over het hoofd ziet. En wat te denken van verschillende documentversies die je moet beheren en die niet aansluiten op je administratie als het project eenmaal van de de grond komt? Als het bij 4 woningen al knap lastig is om een goed overzicht te houden, dan is de complexiteit niet meer te overzien als het er 10 keer zoveel zijn, laat staan bij 400 nieuwe woningen.

HB Software heeft een reeks hulpmiddelen gecreëerd die het volledige vastgoedontwikkelingsproces ondersteunen, waarbij het aantal te bouwen woningen niet uitmaakt. Als eerste calculatiemodellen voor de StiKo (StichtingsKosten) en de cashflow.

Makkelijk resultaten van calculaties inlezen voor inzicht

In deze modellen zijn standaard een groot aantal veel voorkomende kostenposten opgenomen, die naar wens en behoefte te specificeren zijn voor bijzondere situaties. Deze calculatiemodellen ondersteunen de voorbereidingsfase van vastgoedprojecten.

HB Vastgoed is een volledige administratie die de resultaten van calculaties inleest, zodat je precies kunt volgen of je binnen een gestelde prognose blijft. Met HB Vastgoed houd je grip op al je projecten. In combinatie met Exsion Reporting, onze flexibele rapportagesoftware, heb je te allen tijde inzicht in de voortgang en behaalde marges, gespecificeerd per bedrijf (of overkoepelende groep) en/of project(en). De calculatiemodellen, HB Vastgoed en Exsion Reporting kunnen indien gewenst apart worden aangeschaft.

Wil je ook meer overzicht in je vastgoedprojecten?

Wil je je vastgoedprojecten voortaan ook goed laten verlopen? Neem contact op of vraag vrijblijvend onze demo aan.

Meer features en voordelen van HB Vastgoed

Lees meer features en voordelen van HB Vastgoed waar we je mee kunnen helpen:

Overzicht per project

Alle projecttransacties en activiteiten overzichtelijk.
Info Overzicht per project

Overhevelen naar een andere entiteit

Overhevelen van een project naar een andere entiteit.
Info Overhevelen naar een andere entiteit

Projectprognose en projectanalyse

Per project altijd een onbeperkt aantal prognoses maken.
Info Projectprognose en projectanalyse

Scroll naar boven