Even voorstellen: Marian den Ouden

Even voorstellen: Marian den Ouden

‘Wat vind je leuk of interessant aan een ERP-oplossing?’ was een van de vragen die we aan Marian den Ouden stelden. Sinds april 2024 is zij Head of Sales bij HB Software. Haar antwoord: ‘Niets in het bijzonder, als we het leven van een klant er maar makkelijker door maken.’ Het typeert haar manier van denken evenals haar opmerking dat ‘een tool er altijd voor een doel’ moet zijn en waarde aan mensen moet toevoegen. 

Een korte introductie

Marian is 33 jaar, ambitieus en energiek. Zo heeft ze bij een vorige werkgever een nieuw kantoor in Australië opgezet, inclusief faciliteiten, HR & werving, en financiële activiteiten. Het ontwikkelen van strategieën om nieuwe markten te veroveren is haar daardoor niet vreemd. Bij terugkomst in Nederland (na een uitdagende corona-periode) merkte Marian dat ze was terechtgekomen in een organisatie die niet meer bij haar paste. ‘Ik wil zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen, niet onder allerlei managementlagen vallen, mijn eigen ‘winkel’ kunnen runnen en er vooral voor klanten zijn’, is wat ze eraan toevoegt. 

Welke kennis en ervaring neemt zij mee?

‘Toen ik in Australië mijn eigen organisatie moest opzetten heb ik zelf ervaring met Business Central 365 opgedaan. Toen al viel het mij op dat je niet per se een financiële achtergrond nodig hebt om het systeem (inmiddels Dynamics 365) voor je te laten werken. Doordat bijvoorbeeld veel in- en verkoopprocessen geautomatiseerd plaatsvinden hoef je het alleen nog maar een laatste controlecheck te doen.  Mijn maandelijkse rapportages waren razendsnel klaar en kon ik de cijfers eenvoudig aanleveren aan het hoofdkantoor.

Wat kunnen klanten van jou verwachten?

‘Een pragmatische aanpak, want ik hou er niet van om zaken te groot of te complex te maken. Mijn ervaring is dat je met een stapsgewijze aanpak veel meer bereikt. Daarnaast kunnen klanten vooral rekenen op persoonlijk contact. Het mooie van het verkoopvak is dat je klanten met een probleem kunt helpen. De manier waarop ik dat doe zou ik willen omschrijven als ‘Consultive Selling’, ik wil eerst de behoeften en uitdagingen volledig begrijpen. Vanuit mijn praktijkervaring met Business Central als klant kan ik bovendien veel kennis delen en aanvullend advies geven. 

Waar liggen kansen?

Cross-selling en upselling is waar Marian het ook over heeft. Een klant die bijvoorbeeld gebruikmaakt van onze reportingtool Exsion 365 weet misschien niet dat wij verschillende branchetoevoegingen hebben ontwikkeld voor Business Central.  Terwijl dat wel voor efficiency of kostenvoordelen kan zorgen. Daarom heb ik ervoor gekozen om deze klanten proactief te gaan benaderen, omdat ik zeker wil weten dat ze van ons volledige aanbod op de hoogte zijn.

Waarom koos Marian voor HB Software?

‘Enerzijds had ik de behoefte om in een bedrijf te gaan werken waar ik weer (ouderwets) ‘met m’n poten in de klei’ kon gaan staan: minder managementlagen en functioneren als team. Anderzijds was dat precies wat ik terugzag tijdens mijn sollicitatie. Mijn collega’s zijn allemaal gepassioneerd en gemotiveerd om klanten, maar ook elkaar te helpen.


Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Even voorstellen: Marian den Ouden' bekeken ook de onderstaande artikelen:

Scroll naar boven